Hjem
Om oss

Coin Return

 
 
 
 
 

BIG BOPPERS

Klubben BIG BOPPERS ble vedtatt lagt ned 1. januar 2018

Ja, jukeboksinfiserte sjeler finnes det mange av i Norge, men klubben favner så langt flere enn bare jukebokssamlerne.
Er du en gammel rocker, nostalgiker, flipperentusiast eller platesamler?
Ja, da er du uten tvil en Big Boppers du også! Det finnes ingen kriterier for å bli medlem hos oss, og du behøver ikke være eier av en jukeboks selv om det i underteksten står ”An association for Norwegians infested by The Jukebox Virus”. Har du interessen for det som en gang var, da finner du likesinnede i Big Boppers. Ingen dille er for sær ingen duppeditt for svær, det handler ikke om hva andre mener er et samleobjekt, men hva du selv anser som verd å samle på.

Klubben ble stiftet 16. desember 1989 i forbindelse med en jukeboksutstilling på Ringve Museum i Trondheim. Klubbens høye beskytter er den legendariske J.P. Richardson eller BIG BOPPER, som omkom i en tragisk flyulykke i 1959, sammen med Buddy Holly og Richie Valens - the day the music died!

På nittitallet fantes det ingen klubb for denne type samling i Norge, men i Sverige fantes det en forening hvor mange nordmenn var medlem. Dette var et enmanns foretak som blomstret heftig opp sent på 80-tallet, men visnet og døde ut etter få år. Big Boppers var vel i utgangspunktet ikke ment å bli hva den er blitt, slik klubben framstår i dag. ”The founding fathers” anså klubben som en liten privat vennegjeng, som på ingen måte skulle drive noen vervekampanje for å få medlemmer.

Det har kommet klubbens styre for øre at noen har uttalt at Big Boppers er Norges mest hemmelige klubb – som i dag har over 300 betalende medlemmer bosatt over hele landet! Big Boppers har avdelinger både i Trondheim, Hamar/Elverum, Oslo, Stavanger/Sandnes og Narvik/Nord-Norge som alle har sine lokale møtearrangementer og aktiviteter.

 

Medlemsbladet COIN RETURN som utgis to ganger i året, er et meget innholdsrikt blad i fargertrykk med mye spennende lesestoff for enhver smak. Hvorfor navnet Coin Return?  Alle automater har en returmyntluke, og medlemsbladet er klubbens Coin Return til medlemmene. I tillegg til dette utgis det to Newsletter med oppdateringer, annonser og enkelte artikler. I forbindelse med 15 års jubileet i 2004 ga klubben ut en egen 45 plate med æresmedlem Nora Brockstedt ”Rock og rull på ring” på den ene siden og Big Bopper med "Chantilly Lace" på den andre siden.

Klubben har i dag 1 æresmedlem, Arne Asphjell som sammen med flere stiftet Big Boppers og som også har vært redaktør i en årrekke.
Nora Brockstedt, Norges ukronede jukeboksdronning, sønnen til Big Bopper, J. P. Richardson jr. som besøkte Trondheim våren 2005 og kafé-eier Henny Haugland i Engerdal har vært æresmedlemmer. Alle tre har gått bort.

 

Noen kontaktpersoner

Oslo

Karl Erik Nederhoel
Kveldsroveien 12
1368 Stabekk
Tlf. 90 52 80 42
karle-n@frisurf.no

Stavanger

Rune Thorske
Gydasvei 6
4311 Hommersåk
Tlf.
91 16 95 96

Trondheim

Arne Asphjell
Rudolf Rædersvei 11
7033 Trondheim
Tlf. 91 89 75 98
asphjella@gmail.com

 

Narvik

Terje Holmstad
Rombakksveien E-6 383
8517 Narvik
Tlf. 76 95 52 06/92 42 32 56

Hamar/Elverum

Torkell Kristiansen
Måsåbekkvn. 19
2316 Hamar
Tlf. 62 53 29 50
torkellk@hotmail.com

Oslo/Bærum

Knut Iversen
Presterud Allé 9,
1357 Bekkestua
Mobil 930 84 565
knut@nostalgi.no